Останній строк. Мала сцена
Останній строк. Мала сцена
В.Распутін
Драма на 2 дії
Тривалість: 2 год 25 хв
Мала сцена

"Ой одна я осталася, як в полі билина,
Маю сини, маю дочки, та все ж сіротіна..."

Не мало пожила Старуня на світі - майже 80 років! А скільки справ переробила! От тільки ніколи було зітхнути і озирнутися, і затримати в очах красу землі і неба І ось уже - останній відпущений їй у житті термін, останнє побачення з дітьми, котрі давно роз'їхалися по країні  Ця довгождана зустріч стане для неї радістю і найгіркішим випробуванням. Останні години, відпущені матері, є дітям в тягар. Їм ніколи чекати ...


У червні 2013 року режисура вистави "Останній строк" була визнана кращою на Х Міжнародному московському фестивалі "Славянский венец", а виконавиця головної ролі Старуні Ніна Ніколаєва отримала спеціальний диплом "За образ без віку".

У вересні 2014 на фестивалі "Біла вежа - 2014" у м. Брест, Білорусія, вистава нагороджена у двох номінаціях: "Краща вистава малих форм" та "Краща жіноча роль"(Ніна Ніколаєва за роль Старуні)

Режисер-постановник  - лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка, народний артист України Володимир Петрів

Дійові особи та виконавці:


Старуня - заслужена артистка України Ніна Ніколаєва
Душа Старуні - артистка драми Наталія Боярська
Мирониха - народна артистка України Ліна Ізарова
Варвара - артистка драми Ольга Лозовська
Ілля - заслужений артист України Петро Ліснічук
Люся - заслужена артистка України Алла Луценко
Михайло - заслужений артист України Віктор Янчук
Надя - заслужена артистка України Галина Цьомик,   артистка драми Вікторія Клєщенко-Пилипчук
Степан Харко - заслужений артист України Володимир Дьяков
Нінка - Юлія Стрілецька,   Артистка драми Олена Нікончук,   Валерія Ратнікова
Вона - народна артистка України Ніна Ніколаєва,   заслужена артистка України Галина Цьомик

Якщо Вам сподобалась вистава, рекомендуємо також переглянути:



Фото до вистави

 

Коментарі

Сторінки:  <попередня  1  2  3  наступна>
12.03.2013 17:07 Тетяна пише:
Я вражена і грою акторів (БРАВО!), і сюжетом. Дійсно, ця вистава заставляє задуматися. А те, що в залі плакали, свідчення того, що не все так погано в нашому домі.
20.04.2013 00:05 Катерина пише:
Дуже сильна вистава! Думаю, головній героїні випало грати складну роль, але професіоналізм є професіоналізм. Та й гра інших акторів як завжди вражаюча. Головна героїня навіяла мені спогади про любих дідуся та бабусю у передсмертному стані, через що теж на очах з’являлися сльози. Усе в цій виставі реалістично, так само і в житті (особливо коли Люся зібралася їхати додому, бо наступний поїзд аж через три дні, а на роботі її ніхто чекати так довго не буде, бо попросять піти. В житті так само. Хочеш бути як можна довше з батьками, які при смерті, от тільки на роботі це нікого не хвилює, і розривайся, як хочеш). Безліч моментів у виставі, які захопили. Ця вистава – одна із тих, які варті перегляду.
20.04.2013 23:30 Закохана в театр пише:
Неперевершенно! Вражаюче! Актори зачепили всі стуни душі. Сльози були на очах протягом всієї вистави. І не тільки в мене. Після перегляду емоції витіснили всі слова. Браво!
22.04.2013 10:07 Катерина пише:
Вже третій день ходжу під враженнями від вистави! Ох і захопила!
07.12.2013 18:06 Оксана пише:
Неперевершено!Це дійсно вражаюча,неповторна,повчальна вистава,яка змушує задуматися.
Сльози у мене лелися ручаєм,тому що, вистави зачипила серце.
Гра акторів СУПЕР!
Я немов би сама пережила все це.
Дійсо правду говорили на початку :"Що той хто відвідав дану виставу лишиться під враженням!"
І це дійсно так,вона справила на мене велике враження,та змусила багато над чим задуматися.
04.02.2014 17:10 Олена пише:
Низький уклін Вам за цю виставу. Я 2 місяці як поховала маму. Проплакала всю виставу. Я дуже рекомендую всім подивитись цю виставу. Дякую.
10.02.2014 16:27 ОЛЬГА пише:
БРАВО АКТОРАМ!
03.03.2014 11:20 Катерина пише:
Прекрасна вистава! Прекрасна постановка! Прекрасна гра всіх акторів! Все прекрасно! Невимовна вдячність всім хто старався над цим дійством! Навіть оплески залу у п'ятницю почали лунати із запізненням... адже зал був зачарований, задуманий над побаченим, зал аналізував своє життя!!!! БРАВО! БРАВО! БРАВО!
Хто ще не бачив цього шедевру раджу переглянути! Голос Душі просто неземної краси!!!!
26.06.2014 23:22 Світлана пише:
Моя сестра живе в Росії дуже давно - ще за союзу отримала направлення на роботу. Якось так склалося, що, щороку приїжджаючи в Україну, в театрі не була. Цього разу я включила в "культурну програму" "Останній строк". Бачила, що сестра ніби й вірить моїм відгукам, але мляво. І ось після першої дії бачу просто шок і чую, що вистава варта кращих сцен Москви. Проплакала всю виставу - казала, що вперше плаче в театрі. Після завершення сказала, що якби знала наперед, купила б квіти кожному актору, а так у нас були квіти лише для Ніни Ніколаєвої-молодшої. Дуже сподобався спів Боярської, Ніна Єгорівна, Янчук, Ізарова - та всі!!! Я просто щаслива, бо моя сестричка бачила не тільки російські, а й київські і львівські вистави - наша КРАЩА!!! Ви всі НАЙКРАЩІ!!!
18.09.2014 13:28 Мария пише:
Увидела Вашу постановку на фестивале Белая Вежа в Бресте(Беларусь). Просто в восторге от увиденного! Игра актеров на высоте, эмоции переполняют так, что не описать словами! Огромное спасибо всем актерам, что принимали участие в спектакле! Кланяюсь вашему таланту!
14.10.2014 23:09 Діана Бойко пише:
Я від щирого серця вдячна акторам за таку хорошу виставу, за те, що зуміли щонайкраще ввійти в ролі тих героїв, яких зображали. Вистава мені однозначно дуже сподобалась, хочу знову переглянути її. Ця вистава показує реальну картину сучасного життя. Я ще раз хочу подякувати акторам, а особливо Ніні Ніколаєвій за таку гарну постановку. У мене серце обливалось кров'ю, а очі слізьми, коли переглядала епізоди в яких вона була у центрі уваги. Спасибі Вам! Нехай наснага і терпіння ніколи не покидають Вас!
21.01.2015 21:50 Валентина пише:
Вистава, надзвичайно емоційна, вразила до глибини серця і душі. Ми постійно поспішаємо, а цей сюжет призупинив нас, дав задуматись над нашим життя, вчинками словами.велике спасибі акторам, дай, Боже, вам творчих успіхів.
18.02.2015 09:42 Дмитро пише:
Вистава дуже сподобалася!) Вдячний акторам за таку хорошу виставу, за те, що зуміли щонайкраще ввійти в ролі тих героїв, яких зображали.
Також дуже сподобалася основна мелодія (музика) із спектаклю, але ніяк не можу її знайти! Будь-ласка пришліть мені на електронну пошту назву цієї мелодії!?
18.02.2015 12:47 Дмитру пише:
Слова пісень можна знайти у програмці на виставу, придбавшиїї. А музику - подорожуючи по далеким районам рівненського Полісся. В інтернеті її точно немає. А якщо ви маєте на увазі ноти, то тут АВТОРСЬКЕ ПРАВО тих хто ці пісні перекладав на ноти і про яке нам щораз повідомляють перед початком вистави.
Р.S. актори на сцені не "зображають", а проживають свої ролі...
05.06.2015 14:18 Тетяна пише:
Відповідно до нашої домовленості після вистави "Останній строк" дуже прошу надіслати тексти пісень, які в ній прозвучали (бо вони, на жаль, не надавалися до програмки). Я з чоловіком досі знаходимося під враженням від такої глибокої та зворушливої постановки. Дуже Вам вдячні!
11.02.2016 11:39 Ольга пише:
Яка вартість квитка?
11.02.2016 11:58 Я так думаю пише:
30 грн
04.11.2016 23:17 Оксана пише:
Дуже класна



Дуже класна вистава мені дуже сподобалась грали чудово молодці








28.10.2017 09:52 Анна Кутова пише:
"Останній строк"
Після цієї вистави виходиш із залу з думкою: "Треба подзвонити до мами і сказати, як я її люблю". Це до глибини душі зворушлива вистава, яка не лишає байдужою. За це величезне спасибі Ніна Ніколаєва. За сльози, за переживання, за глибоко-витонченний образ, за мистецтво, яке ви творите. Ця вистава не дає забути, кому ми повинні бути вдячними за своє життя - нашим мамам. Спасибі і браво!!!
04.04.2018 23:10 Людмила пише:
Це було щось неймовірне!!! Геніальна гра, геніальна постанова!!! ДЯКУЮ ЗА ВАШ ТАЛАНТ І ПРАЦЮ!
Сторінки:  <попередня  1  2  3  наступна>


Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку