БІЛА ВОРОНА
БІЛА ВОРОНА
Г. Татарченко, Ю. Рибчинський
Рок-опера
Тривалість: 2 год

Прем'єра 12 грудня 2015 року

Перша українська рок-опера "Біла ворона" на сцені Рівненського академічного українського музично-драматичного театру вперше звучатиме у виконанні оркестру. Це історія про сміливу юну Орлеанську Діву Жанну д'Арк, яка змінила хід історії Франції та розпалила жагу до СВОБОДИ у серцях багатьох. Це історія про те, як важливо бути небайдужим та дієвим учасником долі своєї країни, нехай ти навіть тендітна діва і проти тебе сильні світу цього! Важливо одне  - залишатись не просто "білою вороною", а мати "вибілену" душу, незаплямовані помисли, світлу мету, чисті руки і Бога у серці. 


Вистава - переможець фестивалю "Тернопільські театральні вечори. Дебют. 2017" у таких номінаціях: «За музичне вирішення вистави» - заслужений артист України Зіновій Крет за аранжування, «За пластичне вирішення вистави» -  балетмейстер  Максим Булгаков, «За чоловічу роль другого плану» - Ігор Ніколаєв за роль Блазня-диявола, «Глядацькі симпатії», «Фатальний чоловік» актор Ігор Ніколаєв за роль Блазня-диявола.

 Живий звук. Музика звучить у виконанні оркестру нашого театру.

Режисер - Максим Голенко
Диригент - народний артист України Зіновій Крет
Сценограф - Алла Локтіонова
Балетмейстер - Максим Булгаков

Дійові особи та виконавці:


Жанна д'Арк - артистка драми Оксана Муріна,   артистка драми Наталія Боярська
Жюльєн - заслужений артист України Станіслав Лозовський
Єпископ Кошон - заслужений артист України Віктор Янчук
Столітня війна - артистка драми Ольга Лозовська,   заслужена артистка України Ніна Ніколаєва
Блазень-Диявол - артист драми Віталій Головецький ,   артист драми Ігор Ніколаєв
Веселун - заслужений артист України Сергій Бондарук
Менестрель - заслужений артист України Сергій Бондарук
Карл - заслужений артист України Андрій Куделя
Архієпископ Реймський - народний артист України Георгій Морозюк,   артист драми Остап Жежерун
Кардинал Вінчестерський - артист драми Юрій Ширко
Повія - артистка драми Вікторія Клєщенко-Пилипчук,   артистка драми Жанна Бичковська
Герцог Бургундський - артист драми Віталій Зубченко
Жінки - заслужена артистка України Алла Луценко,   артистка драми Вікторія Фіськович,   артистка драми Катерина Лапіна
У масових сценах - Артисти драми і балету

 

Коментарі

Сторінки:  <попередня  1  2  3  4  наступна>
30.01.2017 21:39 Інга пише:
Вчора відвідали виставу другий раз. І вийшли з театру з якимось дивним відчуттям. Ну..., особливо я, то це точно. Не розумію, навіщо давати головну роль актрисі, яка взагалі вокально не витягує взагалі виставу. В самий кульмінаційний момент забути слова..., співати не чисто і мимо нот. Були хвилини, коли це прям дратувало. Прийшли відпочити і набратися гарних емоцій, як минулого разу... А вийшло так, що після перегляду, з'явилося багато запитань і якась знервованість.
31.01.2017 16:13 Венічка пише:
Для інга . інга пишу ваше ім'я з малої літери, якесь дивне відчуття, що ви просто дивна людина. Я теж був на виставі в неділю і у мене особисто виникло інше відчуття: актриса яка виконува головну роль не те що попада в кожну ноту, а викладала внесок свою душу і це звучало дійсно неповторно. Єдине що дратувало це рівень звуку у театрі. На таку виставу він зовсім не дотягує. Всі пишуть про неймовірну гру НіколаЄва і Лозовського та їхній степ - вийти на сцену та включити дурника кожен зможе. І жодного слова про гру головницил героїнь!!! Це цинічно низько... а Вам інга раджу не писати усіляких несинітниць бо таке враження що ви у театрі працюєте а радше до лікаря зверніться, знервованість залікуйте.
20.02.2017 10:49 Людмила пише:
Це була шикарна вистава...Всім акторам вклике дякую-ви неперевершені.
30.03.2017 23:52 Наталя Хмуринська пише:
Велике спасибі!!! Враження супер!!! Емоції переповнюють!!! Серце розривало!!! Сльози пекли очі!!! Дякую, шикарна постановка!!!
31.03.2017 14:41 Катеринка пише:
Дуже видовищно і захоплююче!
14.05.2017 22:26 Тарас пише:
Вистава просто напросто неймовірна.
Колись в театр не ходив,але після відвідин нашого театру сюди хочеться повертатись знову і знову.
18.06.2017 22:14 Юлія пише:
Видовищно, феєрично, фантастично, сильно. Стільки емоцій, що просто не передати словами. Гра акторів, гра балету, гра оркестру - вони сплелись в незабутній і такий гармонічний тандем, що просто перехоплювало подих постійно, протягом всієї вистави.

Дякую Вам! Ви неймовірні!
19.06.2017 13:06 Алла пише:
Неймовірно! Молодці, так викладатись, віддавати ВСЮ ДУШУ!!!Прекрасні голоси! Нехай Господь Вас береже і дає багато сил, здоров'я і натхнення!!!
13.11.2017 18:00 Марія пише:
Вчора відвідали виставу. Довго знаходилася під враженням. Виконання чудове. Всі актори МОЛОДЦІ !!! Велике дякую .
13.11.2017 18:00 Марія пише:
Вчора відвідали виставу. Довго знаходилася під враженням. Виконання чудове. Всі актори МОЛОДЦІ !!! Велике дякую .
11.12.2017 10:46 Elena Lipeykina пише:
Це вам не грузинів по дахах ловити!
Актуальність теми, супер-постановка, неперевершена гра акторів, чудові костюми, дві години живого звуку - #рокОпера #БілаВорона у супроводі оркестру на сцені Рівненського академічного українського музично-драматичного театру подарувала пишне #свято!
Людська зрада та продажність вибивали чечьотку із дияволом, #СолітняВійна вимагала якомога більше жертв, Церква клеїла ярлики від святої до відьми, арія «Свобода» Жанни д'Арк зірвала шквал глядацьких овацій, а відречення орлеанської діви від братовбивчої війни змусило глядачів ридати.
Почути голос Божий і покласти край війні - актуально як для французів XV ст. так і для українців XXI-го. Щоденні повідомлення про "двохсотих" із фронту не дозволяють безтурботно готуватися до Різдв'яних свят, «Чорні п'ятниці» жахають своєю назвою, тому що українці вже четвертий рік мають чорні понеділки, вівторки, середи, четверги...
У вухах бринить цитата Жанни: «Щоб Бог дарував перемогу, солдати мають воювати». Серце усвідомлює, що дух Каїна живе в кожній людині. Але #ЛюбовБога вилилася в серця наші Духом Святим!
#драмтеатр #Рівне #мистецтво
15.10.2018 21:19 Едуард пише:
На шляху від Закарпаття до Києва (додому) вирішили з дружиною відвідати цю виставу. Любимо ходити в театр, тим більше, що про дану виставу начувані. Масса яскравих позитивних вражень від постановки та гри акторів. Головній героїні - особливий респект, надзвичайно чуттєва та прониклива гра. Що негативно вразило - так мало глядачів.В Києві на виставу такого рівня був би аншлаг і неможливість придбати квиток не один місяць. Дякую...
16.10.2018 18:40 Анна Кутова пише:
Це мега крута вистава. Любов, Свобода, Зрада і Любов до Життя. Це все є у виставі. Мурахи по шкірі від мужньої, войовничої та водночас тендітної Жанни - Natalya Boyarska. Підступний диявол в тандемі із вбивчою Війною, зрадливий Жульєн, Повія, яка прагне мати спокуту і святої вмерти, влада, яка торгує своїми героями. І Жанна, яка платить життям за Свободу. Актуально, правдиво, проникливо. Спасибі за таку виставу.
06.12.2018 12:45 Саша пише:
Доброго дня, підскажіть будь-ласка, а якщо тут придбати білет,в інтернеті, чи потрібно його роздруковувати?
06.12.2018 13:44 Саші пише:
непотрібно
06.12.2018 23:09 ол пише:
Дякую всім за майстерність, талант та професіоналізм! Я думаю,що ця вистава така сильна дякуючи сучасності,переплетеної з минулим.Акторам цікаво грати. Всі бездоганно "входять" в свої ролі.Боярська нарешті цілком і повністю в своєму справжньому амплуа.Дуже приємно бачити майже весь "золотий" склад колективу. Всі неймовірно згуртовані в єдине ціле заради мистецтва. Не дивлячись на те,що хтось йде назавжди, хтось повертається, а хтось залишається до кінця. БРАВО!
10.12.2018 12:21 Анна Кутова пише:
Свобода - це та річ, за яку не страшно померти. Сьогодні глядач мав змогу побачити виставу про Неї... Мав змогу переглянути історію про Жанну Д'арк - Білу Ворону, яка за Свободу заплатила життям. Бо меншої плати за неї не має. Ця вистава лишає запитання перед глядачем : "Чи готові заплатити ви таку ціну?" Адже до Свободи шлях завжди складається із випробувань. Загарбництво ворогом, боротьба, Зрада, пропозиція зректися меча і власної душі..і отримати життя.. . Але ні в пеклі, ні в раю ніхто нікого замінить не може... І вище Свободи не може стояти навіть життя..
За всі емоції, які я отримала, за душу і катарсис я вдячна Natalya Boyarska.
12.01.2019 12:23 Олена пише:
Коли можна чекати на онлайн квитки на 10 лютого?
14.01.2019 14:53 Я так думаю пише:
Скоро! Слідкуйте за сповіщеннями на сайті
25.03.2019 07:48 Катерина пише:
Неймовірні емоції не полишають мене після відвідин театру і даної вистави. Божественна гра оркестру, щира подяка деригенту. Жива музика це родзинка вистави. Соло на гітарі " Жюльєна" у кінці вистави, це те чого так чекала протягом всієї вистави. Це було феєрично.
Неймовірний образ війни, грим, костюм і спів актриси дуже гармонійний, особисто мені запам'ятався найбільше.
Окремі арії менестреля у виконанні Бобрика, особливо на початку другого акту, залишили неймовірні емоції і відчуття, що ти дійсно потрапив на РОК-ОПЕРУ.
Дякую всім працівникам мельпомени, ви найкращі.
Сторінки:  <попередня  1  2  3  4  наступна>


Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку