КАЛІКА З ОСТРОВА ІНІШМААН у ВІННИЦІ
КАЛІКА З ОСТРОВА ІНІШМААН у ВІННИЦІ
Мартін МакДонах
Ірландська комедія
Тривалість: 3 год

"Каліка з острова Інішмаан"  -  одна з найвідоміших п'єс драматурга, оскароносного сценариста та режисера Мартіна Макдонаха. Він є автором сценаріїв до відомих кіностірчок  "Сім психопатів", "Залягти на дно у Брюгге", "Три білборди за межами Еббінга, Міссурі", "Банші Інішерина".

"Каліка з острова Інішмаан" - це блискуча ірландська комедія не позбавлена надщемливих, чуттєвих моментів. Це історія про мешканців маленького  острову, кілька кілометрів завдовжки. На перший погляд, нетерпимі до обставин у яких живуть та й зрештою один до одного, простакуваті та неотесані, вони вияляються насправді люблячими та благородними. Є й ті, як от юний Каліка Біллі, які мріють покинути острів іменуючи його не інакше, як "дірою". Та все ж люблять свою землю і повертаються у цей далекий від цивілізації край навіть з казкового Голлівуду. 

 П'єса впереше була виконана Королівським Національним Театром  у театрі Коттесло в Лондоні 7 січня 1997 року.

Прем'єра вистави - листопад 2011 року

Переклад - Олена Петрів

Режисер-постановник - Володимир Петрів
Сценографія
- Сергій Ридванецький
Художники по костюмах
– Володимир Петрів, Анна Пілюгіна
Звукорежисер
– Надія Устянчук
Художник по світлу
– Дмитро Усик
Помічник режисера
– Олександр Лоєвський
Художньо-постановочна частина
– Неля Полєхіна
Бутафорія
- Віра Сметанкіна
Технічне забезпечення сцени
– Юрій Никитюк
Костюми
-Тетяна Суржинська, Наталія Пашковська
Реквізит
– Валентина Климішина
Зачіски
– Наталія Висоцька
Столярні роботи
– Василь Вєтров

Дійові особи та виконавці:


Біллі, каліка - артист драми Ігор Ніколаєв
Хелен - артистка драми Вікторія Клєщенко-Пилипчук,   артистка драми Катерина Лапіна
Кейт - артистка драми Емілія Морозюк,   артистка драми Ольга Лозовська
Ейлін - Тетяна Тертичка,   народна артистка України Ліна Ізарова
Джонніпатінмайк - народний артист України Георгій Морозюк,   заслужений артист України Андрій Куделя
Мамця - артистка драми Валентина Антонішина,   заслужена артистка України Алла Луценко
Бартлі - артист драми Володимир Федінчук
Лікар - заслужений артист України Петро Ліснічук
Малюк Боббі - заслужений артист України Віктор Янчук,   артист драми Андрій Шевчук

Якщо Вам сподобалась вистава, рекомендуємо також переглянути:



 

Коментарі

Сторінки:  <попередня  1  2  3  4  5  6  7  8  наступна>
08.04.2013 10:24 Світлана пише:
Clint Mansell - саундрек до фільму "Фонтан"
08.04.2013 17:16 Еміль пише:
Дякую:)
10.04.2013 19:31 Тетяна пише:
Вистава сподобалась дуже. Гра головного актора (Ніколаєва в образі каліки Біллі) бездоганна. Вдало переданий ірландський колорит і, що головне, острівних дух. Окрім іншого цьому посприяв вдалий переклад українською, з урахуванням інтонацій, пауз і повторів. Основні ідеї твору, одвічні прагнення острів’ян податися на велику землю та їхні ідеалізовані уявлення про неї, їхня людяність та наївність, загорнуті в суворість та грубість, передані дуже вдало. Це, звісно, заслуга режисера. Вистава складна і проста водночас. Грубість і неотесаність передані прозоро і є лише фоном істинним трагічності, глибині, чуттєвості доль і переживань героїв. Вистава зріла і цілісна. Бажаю їй довгово віку!
17.09.2013 21:51 Оля пише:
скажіть, будь ласка, коли буде ця вистава. мені ДУЖЕ сподобалась, і хочу поїхати ще раз, з друзями. але ми з Кременця, тому треба щось спланувати, а розділ "афіша" не працює:)
18.09.2013 12:07 Я так думаю пише:
Пані Ольго! Розділ "Афіша" працює. Справа в тому, що зараз театр готується до відкриття нового сезону, яке відбудеться наприкінці жовтня, і вистав немає. Як тільки з'явиться репертуар - ви одразу знайдете його на нашому сайті. Тоді і буде відомо, коли можна буде переглянути "Каліку з острова Інішмаан". Якщо ж Вам не терпиться і ви жадаєте побачити виставу раніше - запрошуємо до Львова у театр ім. М. Заньковецької. Там театр гастролюватиме з "Калікою з острова Інішмаан" 25 вересня. 24 вересня - "Калігула". Також Ви можете залишити свою електронну адресу і ми надішлемо репертуар.
18.09.2013 15:13 Олі пише:
24 вересня у Львові, в театрі ім.М.Заньковецької. Це - найближча вистава.
18.09.2013 21:51 Оля пише:
щиро дякую за відповідь! ми дочекаємось!
п.с.і з жовтня ви почнете приїздити до нас у Кременець? ми вже скучили:)
19.09.2013 18:37 Я так думаю пише:
Обов'язково! у розділі гастролей ми опублікуємо анонс.
26.09.2013 08:20 Владислав, Львів пише:
Браво!
26.10.2013 23:52 Sasha пише:
http://www.teatral-online.ru/news/10271/
06.11.2013 09:03 Штучний ажіотаж пише:
Мене обурює штучний ажіотаж, який створює керівництво театру. Квитків у касі постійно немає, навіть якщо прийти за місяць, а це ж не прем'єра!!! Радять звертатись в різні організації і там купувати за гроші квитки у адміністраторів. Це нормально?
06.11.2013 11:25 Адміністрація сайту пише:
Шановні глядачі, нам зрозуміле Ваше обурення і ми дуже вдячні за любов до театру, а також прагнення потрапити на наші вистави. Як вже неодноразово зазначалось, квитків у касі може не бути з причини повного викуплення вистави. Окрім того адміністратори, про яких Ви згадуєте у коментарі, є працівниками театру, а не якоїсь іншої організації. Їхнім обов'язком є продаж квитків на вистави паралельно з касою, виконання колективних замовлень. Тому величезне прохання не ображатись і ну вже точно не варто казати, що у театрі створюється штучний ажіотаж. Адже який сенс тоді у роботі театру не віддавати квитки у продаж і працювати на порожні зали? Окрім того Ви прийшовши у театр завжди можете особисто переконатись наскільки штучним є ажіотаж. Адже кількість глядачів у глядацькій алі - явище, яке приховати неможливо). Тому просимо Вас сконтактуватись з нами, можливо написавши на електронну адресу театру teatr.rivne@gmail.com, і вказати, на яку саме виставу, якого числа Ви б хотіли потрапити. Ми з'ясуємо яка ситуація з квитками і, якщо касир справді створює штучний ажіотаж, продамо Вам їх. Якщо квитків дійсно не має - то запрошуємо на виставу у грудні. Репертуар вже зовсім скоро з'явиться на нашому сайті. Дякуємо усім, хто не мовчить і допомагає нам ставати кращими!
13.12.2013 12:28 Ігор пише:
Був вчора на виставі. Вельми сподобалась, дійство не дає нудьгувати ні сикунди, можливо краще що я бачив на Рівненьській сцені. Браво!!! Молодці!!!
14.12.2013 01:22 Інна пише:
Була 12.12.13 на виставі.. дуже сподобалося!! Гра акторів чудова..Такі емоції охоплювали, що і плакала, і сміялася.!!!Браво!! Було дуже зохопливо))
15.03.2014 23:23 k.andrey.rv пише:
Дякую за чудовий суботній вечір! Аплодую стоячи!
14.10.2014 10:13 Павло пише:
Перша реакція на виставу з ціною квитка 35 гривень та тривалістю ТРИ години - "щоцещетаке"? Ну як ціна в театр може бути такою мізерною? Та хто це може висидіти 3 години вистави.

І хто б подумав, що реакція на ціну абсолютно вірна? Чудесні актори, супер ролі, надзвичайні образи. Та хто би міг сказати, що ці три години промайнуть наче 20 хвилин? Сюжет регулярно робив незвичні повороти, вистава зовсім не затянута, а навпаки дуже динамічна.
Не пропустіть в рівненському театрі цю виставу
14.10.2014 14:25 Світлана Ніколіна пише:
Цього разу виставу разом зі мною дивилися дівчинка з Києва і хлопець родом з Дніпропетровська - тепер киянин. Страшенно люблю на наші топ-вистави водити людей з інших міст! У них просто культурний шок від того, що нібито в провінційному театрі ТАКІ вистави і ТАКІ актори! Ігорю Ніколаєву - особлива подяка, бо таки це його вистава в першу чергу. Просто молодець!!!
14.10.2014 14:26 Наташа Терлецька пише:
Ця вистава дуже гарна!
14.10.2014 14:27 Lyena Mone пише:
Мені пощастило побувати в усіх іменитих театрах Маскви, Пітера ... Наш, рівненський, - люблю , ціную і пишаюсь ... Дякую за задоволення, яке отримуємо від Вашої творчості. Чудові талановиті і достойні актори, чудовий репертуар. Успіхів Вам і процвітання !!!
14.10.2014 14:28 Татьяна Вакулюк пише:
Справді, ціни у нашому театрі не відповідають тій якості, на скільки викладаються актори та всі, хто працюють над виставами, навіть у кінопалаці ціни дорожчі, а показують всяке сміття, раз на рік щастить, як хороший фільм виходить, а в нашому театрі кожна прем'єра - це справжня подія!
Сторінки:  <попередня  1  2  3  4  5  6  7  8  наступна>


Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку