У Рівненському облмуздрамтеатрі працюють над
26.08.22
У Рівненському облмуздрамтеатрі працюють над "Зерносховищем"
Любі глядачі! Ви вже певно чули і бачили, ми готуємо масштабну прем'єру "ЗЕРНОСХОВИЩЕ" 10-11.09 від режисера "Білої ворони" Максима Голенко за легендарним і актуальним твором Наталки Ворожбит. Пророблено стільки роботи, стільки талановитих і цікавих людей задіяно, що ми хочемо розповісти про все детальніше. Отож, сьогодні про ту частину, закулісну, яка найчастіше в секреті. Далі буде... Квитки вже у касі 067 3202200 та онлайн на сайті театру.

#Про_Зерносховище з перших уст

ПРО АКТОРІВ 



ПРО МУЗИЧНЕ ОФОРМЛЕННЯ



ПРО РЕКВІЗИТ

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/T-xuUaMFOUI" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

переглядів: 1129

Коментарі

13.09.2022 02:47 Наталія пише:
Подивились 10 вересня прем'єру "Зерносховища".
Бездоганне,чудове, високе акторське виконання.Величезна праця,покладена у виставу,відчувається з перших хвилин.Дуже актуальна нам сьогодні тема геноциду українського народу.
Але, я ніколи в житті ще не чула за 3 години стільки матюків.Щось подібне малювала уява, зазвичай,при згадці про портові кабаки.Це що:
-нездатність автором(режисером?) знайти інші засоби передати свою думку?
-повне незнання менталітету українського села?(Навіть через півстоліття після подій, що відбуваються у виставі, привселюдно і голосно такі слова вживати не було прийнято,а люди набожні,про яких в ній і йдеться, стараються уникати їх і сьогодні)
-зневага до нинішнього глядача? Мовляв,вони зараз по-іншому не розуміють.
Огидно. За театр соромно.
Якщо це спеціальний прийом,щоб щось підкреслити, то ні- воно так не спрацювало.Швидше,навпаки.Принаймні,коли вже головна героїня вигукує, геть не притаманний їй по створеному на сцені образу, матюк,то з сюжету "вилітаєш",бо в голові думка пробігає приблизно така:"Тільки вона ще не матюкалася сьогодні на цій сцені.Напевно, це має бути кульмінацією."
"Різонула" своєю недоречністю інтимна сцена з "Поцілуй!" В цьому місці вистави глядач уже бачить(в тому числі, і завдяки яскравій виразній попередній сцені) дуже,ДУЖЕ ГОЛОДНУ людину.І очевидно, що спрацює у неї в цій ситуації не мозок, а рефлекс голодної людини...
Крім того,такий момент чимало розтиражований в кінематографі і миттєво розпізнається,як...ну,скажімо,запозичений.
На мою думку, було б доречно (хочеться сказати "прикольно") всю роль Мортка грати російською мовою.Тому,що так воно й було -вони ніколи не переходили на українську, навіть проживши тут життя.
Багато питань викликає музичний супровід.Наприклад, по ходу вистави:"До чого тут Пугачова?","А ТІКу за що прилетіло?","Яким боком достатньо веселу чудову пісеньку про відьом причепити до страхіть голодомору?" ЦЕ страшенно відволікає від дії,"викидає"з тої реальності.

Виставу ми дивились невеличким колективом, три подружні пари.Враженнями обмінялись.Вони практично співпадають.
І ще. За останні три роки точно, я жодного разу не потрапила на відмічену програмку.В програмці до "Зерносховища" не вказана ні тривалость вистави, ні зі скількох дій вистава складається.Так, вона гарна, ілюстрована, різноманітна, але своє пряме призначення не виконує. А для чого тоді її купувати?
Я люблю наш театр і вдячна Вам за наполегливу працю, попри всі негаразди останніх років.Мені прикро писати такий коментар, але й за два дні, які я спеціально витримала, емоції не змінились і не вгамувались.Сподіваюсь, на наступні відвідини театру мені захочеться написати зовсім інший відгук
15.09.2022 08:20 Виктория Чернина. пише:
Наши поздравления с премьерой всех Вас.


Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку