Рівненський облмуздрамтеатр повернувся з фестивалів
20.05.16
Рівненський облмуздрамтеатр повернувся з фестивалів
У травні наш театр взяв участь у двох фестивалях на двох різних кінцях України: у Івано-Франківську на заході, і в Кам'янському (донедавна Дніпродзержинськ) на сході. Іванофранківцям на "Часі театру-2016" рівняни показали ірландську комедію "Каліка з острова Інішмаан" М. МакДонаха, дніпродзержинцям на Х "Класиці сьогодні" - "Полліанну" Е. Портрер режисури Володимира Петріва. Результати фестивалів у статті нижче.

Отож, журі фестивалю-конкурсу, що проходив на сцені Дніпродзержинсього облмуздрамтеатру ім. Л. Українки відзначило художника-постановника нашого театру Аллу Локтіонову за найоригінальнішу сценографію до вистави "Полліанна". Повна інформація про переможців "Класики сьогодні - 2016" за посиланням http://dndz.gov.ua/ua/news/pg/260516378995024_p13/  без коментарів.

А ось відгуки у місцевій пресі:

Мастерство юной актрисы зрители Каменского наблюдали на фестивальной сцене «Классика сегодня»

Дневник фестиваля. Заряд добра, или недетская игра юной актрисы

Колектив театру висловлює щиру подяку організаторам за запрошення взяти участь, доземний уклін глядачам, які вщент заповнили зал, співпереживали героям вистави і у фіналі  викупали колектив нашого театру в бурхливих оплесках та вигуках "браво". Особливо приємно було дізнатись, що квитки на "Полліанну" швидко  розкупили ще й тому, що добре пам'ятали  показ рівненського "Калігули"  у 2011 році (тоді на фестивалі вистава здобула Гран-прі).

Щодо Івано-Франківська, то місцевий фестиваль не передбачав визначення переможців. Проте колективи могли вислухати думку про своє творіння від спецільно запрошених професійних театральних критиків. Так рівненського "Каліку" аналізували Ірина Чужинова, Анна Веселовська та Олег Вергеліс. Останній доречі приїхав чи не спецільно на показ рівнян... Враження від вистави пан Олег одразу озвучив на свої сторінці в соцмережі,

а вже незабаром у статті "Слова МакДонаха, музика Ніколаєва" у виданні "Дзеркало тижня".

За гостинний прийом на "Часі театру" ми дякуємо директору-художньому керівнику Івано-Франківсього облмуздрамтеатру Ростиславу Держипільському та цсій його команді! 

Колектив Рівненського облмуздрамтеатру радий можливості побувати на обох фестивалях, адже це досвід, враження, нові знайомства, можливість відчути правильність напрямку власного руху. Та передусім ми дякуємо вам, любі наші рівняни, що ви завжди з нетерпнінням чекаєте на нас, як далеко ми б не поїхали від Рівного. Ваша підтримка відчутна навіть за сотні кілометрів. Ми завжди веземо любов до вас у наших серцях.

переглядів: 2307

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку