Юрій Дюг
Юрій Дюг
переглядів: 5130
коментарів: 8
22.02.12
Нормально ненормально кохати?
Щойно повернувся з перегляду вистави "Ненормальна" у рівненському драмтеатрі. Непересічна вистава. Не варто описувати перипетії. Проте враження справила. Швидше навіть примусила задуматись про своє. Минуле чи майбутнє... Байдуже.

Чи є у кохання межа? Як виміряти рівень закоханості, коли коли емоції цівками поту стікають з гарячого лоба, пристрасть жагучими поцілунками впивається у вуста, жага тісними обіймами пестить тіло. А думки... Думки, мов торнадо здіймаються до самих хмар. Тоді коли треба йти, а хочеться залитись, коли не можна хотіти, а хотіти хочеться. Коли ти перестаєш бути собою - перетворюєшся в клубок оголених нервів, емоцій, переживань та заборон.

Коли ти розумієш щоб буде смертельно боляче. Ріжеш скальпелем власних бажань серце. Своє серце. Ти сам, з власної волі розмальовуєш його шрамами. Хочеш написати ім'я коханої, затримати їх хоч так біля себе. І байдуже, що вирізати його звідти можна буде тільки з серцем. Тоді коли навіть розумієш, що нічого не вийде.

Час біжить стрімко невпинно, хоч спогади про кожну хвилину разом залишаються вічністю. А вона... вона обов'язково піде і не тому, що вона безсердечне стерво. Вона найкраща, для тебе. І ти для неї... Але вона піде... Бо так не буває в світі. Такі безжальні закони всесвіту. Не можуть почуття горіти шаленим вогнем вічно, не може така пристрасть руйнувати душі вічно...


І ось все... Твій маленький рай - твоє особисте пекло. Твій апокаліпсис. Чи варто жити? Чи може зранене серце пережити це знову?...


Зможе, так було і так буде.. Не вперше і не востанне....


Цього ти найбільше хочеш. Цього ти найбільше боїшся...


Бо не вмієш кохати нормально...

Коментарі

22.02.2012 17:57 немає різниці пише:
хороші слова...живі...
теж, вийшовши із залу довго думала про побачене і відчуте...не було якогось одного почуття...звичайно, гра акторів та сама постановка мені сподобалась...але аналізуючи і проводячи паралелі зі своїм життя, виникло якесь обурення, засудження героїв! не хотіла б я, щоб чоловік, який тобі покляв перед Богом,з яким ти йдеш по життю пліч-о-пліч і з яким у вас діточки...в один момент зруйнунав все...як з цим житти?про яку довіру, відданість і самопожертву можна говорити...це не чоловічий вчинок - це слабкість, яка перечеркує все, що будувалось роками...
а щодо героїні - "На чужому нещасті свого не побудуєш..."

Тож добре думайте, перед тим, як давати обіцянку комусь "любити в радості і в горі.." щоб потім не захотілось чогось "нового"...Вчіться любити нормально - назавжди!
22.02.2012 19:35 Олексій пише:
Це точно написано під враженням вистави "Ненормальна"?
23.02.2012 23:16 Ігор пише:
Кохати - це нормально. Ненормально - це віддавати своє серце тій, яка не зрозуміє та не оцінить... Нерозділене кохання це "вічний сюжет" для театру та кіно, але жахливий сюжет для життя. Адже так хочеться кохати і бути коханим, шепотіти її їм'я та чути своє у відповідь, відчувати як тремтить пристрастю її рука в твоїй руці... Лише таке кохання повинно жити і наповнювати життєдайними соками кожен день, тільки взаємному коханню підсилу дати крила обом і поєднати дві душі воєдино...
Кохання - це почуття для двох, воно не повинно жити в одному серці та залишати інше серце байдужим і холодним... Кохання - це пісня для двох голосів, мелодія для двох сердець, які будуть битися в унісон і палати вічно!
27.02.2012 15:25 немає різниці пише:
так)...немає однакових людей, тому асоціації і враження у всіх різні...
17.03.2012 23:55 Iгор пише:
А якщо ніяк не можеш забути - це теж ненормально? Якщо несила забути її очі, так схожі на мої, її губи, смак яких просто паморочить, її волосся, запах якого відчуваю й досі? Це - ненормально, коли засинаєш і бачиш сон про неї, а прокидаєшся від пекучого болю, бо розумієш, що її немає і вже не буде? Це ненормально, коли носиш біля серця її фото - таку маленьку частинку її, від споглядання якої на очах сльози, а в навушниках - сумні пісні?
Це - ненормально, це - боляче, це - кохання...
29.03.2012 22:12 Ева пише:
Будь-ласка допоможіть знайти пісню,яка лунала на початку та й в средині вистави (по-моєму Ніно Катамадзе)
30.03.2012 20:34 Театралка пише:
Ева, ця? - Алина Орлова – Menulis
31.03.2012 00:40 Я так думаю пише:
ось тут, Єво, більше про "Ненормальну" http://www.dramteatr.com.ua/vist/item/54


Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку