Віта Рижук
Віта Рижук
переглядів: 3963
коментарів: 2
Гоголівський
06.11.12
Гоголівський "Ревізор" у Рівненському драмтеатрі
Для мене театр – це єдине місце, де мозок втомлений від щоденної рутини, розслабляється, душа відпочиває, а серце наповнюється любов’ю до прекрасного та до феєричної гри акторів. Саме такі почуття у мене виникають, коли я знахожусь у стінах нашого драмтеатру. Цього сезону мене найбільше вразило та запам'яталось відкриття театрального сезону Рівненського облмуздрамтеатру.

Премєрою вистави «Ревізор» (М. Гоголь) був відкритий новий сезон. Відразу хочеться відзначити, що прем’єра була продумана до дрібниць: розпочинаючи із декорацій та закінчуючи «живим Гоголем» із яким можна було поспілкуватись та сфотографуватись.

На вході глядачів вітали красуні з модельної агенції "ART models" у чудових вечірніх сукнях...

...та музиканти, які виконували різноманітні музичні композиції.

Така обстановка відразу налаштовувала відвідувачів на приємний та водночас незабутній вечір. І справді, не дивлячись на тривалість самої прем’єри (три години), час пролетів як одна мить.

Із перших секунд початку прем’єри приємно вразили декорації, з допомогою яких ми на кілька годин повернулись у часи царської Росії. У центрі сцени розташовувались величезні портрети царя, Ісуса Христа та Миколи Гоголя. По бокам сцени розташовувались і ікони, яким на початку п’єси була присвячена ціла мізансцена.
У «Ревізорі» був задіяний весь чоловічий склад акторів. Кожен із них якнайкраще відображав характер та стиль свого героя, але найбільше сподобалась гра виконавця головного героя – Станіслава Лозовського. Ось, що зазначив останній в одному інтерв’ю: « -
Я намагаюсь показати глядачам іншого Хлестакова, який як і всі учасники події, є жертвою обставин та свого характеру. Також намагався розкрити і романтичні сторони афериста. Який теж вміє кохати і страждати від мук совісті».
Якщо говорити про жіночий склад, для мене особисто було цікаво та приємно дивитись на гру Юлії Крет та Ніни Ніколаєвої, які зіграли роль доньки Городничого. Була цікава, моментами драматична та водночас романтично гра.

Доречі про самого Городничого Антона Антоновича Сквозника-Дмухановського. Дану роль довірили Віктору Янчуку – заслуженому артисту України. Саме його персонаж був центральним у першій половині вистави. Із впевненістю можу зазначити, що невербальна комунікація цього артиста – одна із ключових засад успішної прем’єри комедії. Справді, дуже сподобалось.
Варто ще згадати і антракт. Глядачі мали змогу сфотографуватись (був спеціально змонтований майданчик із всіма атрибутами) із «живим» Миколою Гоголем, поспілкуватись із ним, ну або просто потиснути йому руку. Також, прекрасні дівчата із шикарними зачісками у вечірніх сукнях пропонували програмки та прикрашали своєю присутністю хол драмтеатру.

На останок хотілось би ще згадати і про кафе із жвавими продавцями, з чиєю допомогою глядачі змогли швидко перекусити та повернутись до перегляду «Ревізора».
Як висновок, можу сказати, що відкриття театрального сезону пройшло на «Ура!». Надіюсь, що таких прем’єр у Рівненському академічному українському музично-драматичному театрі буде ще дуже-дуже багато.

теги: Ревізор

Коментарі

04.01.2013 12:57 Ігор пише:
Виставу "Ревізор" потрібно грати перед українськими чиновниками й духовенством в профілактичних цілях. Як на мене, в залі не було жодного глядача, який би не впізнавав у гоголівських чиновниках чиновників наших - українських...
Дуже порадувала смілива інтерпретація гоголівського сюжету, вміло й як завжди майтерно зображено усе те, від чого хочеться сміятись крізь сльози: "За державу обидно" - мимоволі згадується вислів із відомого фільму...
Нехай більшість сприйме мої слова як жарт, але пропоную запровадити обовязковий перегляд цієї вистави для усіх місцевих "чинуш" - може хоч завдяки мистетву комедії вони стануть більш схожими на людей...


Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку