07.02.11
Бенефіс Ліни Ізарової-Мельничук

У неділю, 6 лютого 2011 року,  в приміщенні Рівненського академічного українського музично-драматичного театру відбулась неординарна подія - БЕНЕФІС  провідного майстра сцени  заслуженої артистки України Ліни ІЗАРОВОЇ-МЕЛЬНИЧУК.

Причин проведення цього свята було декілька. Це і ювілейний день народження актриси, і підсумки майже піввікової професійної діяльності, і більше ніж  сорокалітньої роботи на сцені Рівненського театру, і, просто,звіт перед численними глядачами, любителями театрального мистецтва краю.
На тригодинний творчий вечір завітали представники влади, друзі та колеги актриси, шанувальники творчості та студенти пані Ліни. Ліна Тимофіївна постала перед глядачами в фрагментах з її чотирьох останніх вистав: "Інтимні варіації" О.Арбузова, "Вечір" О.Дударєва, "Мораль пані Дульської" Г.Запольської та "Останній строк" В.Распутіна. В них брали участь народні артисти України Анатолій Гаврюшенко, Георгій Морозюк, Володимир Сніжний, заслужені артисти України Володимир Дьяков, Віктор Янчук, провідні атристи театру.   У подарунок від колег пані Ліна отримала не лише слова подяки, а й пісні, танці, музичні композиції. ЇЇ багатолітню творчу працю по підготовці творчої молоді як доцента Рівненського державного інституту мистецтв РДГУ тепло відзначили директор, викладачі та студенти вузу. Зворушливо і тепло привітали Ліну Тимфіївну син та чоловік. На вечір завітала і мама актриси. Її Ліна Ізарова обдарувала словами подяки та квітами.
Спогади актриси про гастролі театру  у Башкирії, виставу у віддаленому селі, де проживали колись репресовані радянською владою українці, викликали у багатьох глядачів і сльози жалю за своїх земляків, їх понищену долю, і теплі оплески вдячності.  На завершення вечора актрису привітав колектив акторів театру на чолі з директором-художнім керівником   Володимиром Петрівим. Творчий вечір актриси супроводжував оркестр театру під керівництвом заслуженого артиста України Зіновія Крета. Ведучі бенефісу - заслужені артисти України Галина Цьомик та Андрій Куделя.
переглядів: 2778

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку