У Рівненському обмуздрамтеатрі
11.04.18
У Рівненському обмуздрамтеатрі "Французька весна - 2018"
20 квітня на малій сцені нашого театру відбудеться показ вистави "Сьогодні вечері не буде" А. Аламо від столичного театру "Золоті ворота". Історичний трагіфарс створив на киїівській сцені спеціально запрошений з Франції режисер Жуль Одрі. Він пропонує свою версію подій однієї славнозвісної ночі, що мали місце на дачі одіозного диктатора Йосипа Сталіна. Але не чекайте історичних реконструкцій. Тут усе по-іншому. Топ-менеджери нині не існуючої країни жартують, п’ють вино та розважаються, як підлітки… Аж поки не стає моторошно. Адже ця гра, чим далі стає усе небезпечнішою… Вартість квитків у касі театру 50 грн.

Як влучно підмітив один видатний філософ: історія повторюється двічі – перший раз у вигляді трагедії, другий раз – у вигляді фарсу.  Випадок героїв вистави, безперечно, другий.6 березня 1953 року, о 4 годині ранку, весь світ дізнається жахливу новину: Йосип Сталін, цей низенький Батько народів, щойно помер і залишив по собі мільйони сиріт.

Ось як розповідають про свою виставу столичні театрали: "Цього разу ми запропонуємо глядачам опинитися у трансформованому просторі сцени та відчути себе VIP-гостями на цій дивній вечірці, де вхід лиш за особистим запрошенням господаря. Якщо ви скучили за вишуканим театральним коктейлем із комедії та трилеру – ми чекаємо вас!" 

Що відбувалося між 28 лютого, коли востаннє бачили Сталіна у доброму здоров’ї, і 5 березня - днем його смерті? Чому його співробітники чекали біля 10 годин до того, як покликати лікарів?

П’єса «Сьогодні вечері не буде» на свій лад відповідає на ці запитання. Вона запрошує глядачів на останній вечір, який Йосип Сталін провів в компанії своїх міністрів на дачі біля Москви.

Постановка Жюля Одрі дуже радикальна та занурює глядача у вир подій. Зрада, підступність, атмосфера підозри, подвійний сенс, параноя, ніщо не сховається від уважного погляду… 

Молоді актори театру «Золоті ворота» натхненно досліджують ментальні звивини членів уряду.

Ми сміємося, ми вражені…

Вистава створена переможцем міжнародного конкурсу-лабораторії «Small Theatre Productions» (організованого у партнерстві з Національним академічним театром оперети та продюсерським центром «Open Doors»). За підтримки Французького Інституту в Україні та Департаменту культури міста Києва. Спеціально для спектаклю зроблений переклад п’єси «Хворі» сучасного іспанського письменника Антоніо Аламо.

 Фото надані театром "Золоті ворота"

переглядів: 1004

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку