У Рівненський облмуздрамтеатр приїхали нагороди з Бресту (ВІДЕО, ФОТО)
04.11.14
У Рівненський облмуздрамтеатр приїхали нагороди з Бресту (ВІДЕО, ФОТО)
31 жовтня у Рівненський облмуздрамтеатр завітала делегація з білоруського Бреста. Гості, а це генеральний директор-художній керівник Брестського академічного театру драми Олександр Козак та помічник художнього керівника, пані Анжела, приїхали з почесною місією. Опісля вистави «Останній строк» вони вручили акторам нагороди ХІХ Міжнародного театрального фестивалю «Біла вежа - 2014».

Колектив Рівненського облмуздрамтеатру побував на  фестивалі у Білорусії у вересні 2014. Там вистава рівнян «Останній строк» за твором  В. Распутіна режисури Володимира Петріва удостоїлась обґрунтованої похвали професійних критиків. Вже вдома рівняни дізнались, що «взяли»  дві фестивальні нагороди з п’яти можливих.  За словами  Олександра Козака, за два десятиліття історії фестивалю у Бресті таке було лише двічі. Тому організатори «Білої вежі» прийняли рішення особисто нагородити  переможців у Рівному.

 Дипломи  та статуетки, які у Рівному одразу охрестили «театральним Оскаром», після вистави за «Кращу виставу малих форм» вручили колективу театру та за «Кращу жіночу роль» - актрисі Ніні Ніколаєвій (Годунок).


РТБ, Ірина Михалевич, Дмитро Сидор

Як директор «Білої вежі» Олександр Козак відзначив доброту і людяність рівненської вистави. Каже, саме це всіх і підкупило у Білорусії. Режисер постановки, директор-художній керівник Рівненського облмуздрамтеатру Володимир Петрів, переконаний, що успіх на фестивалі – це заслуга усіх учасників «Останнього строку».


Рівне 1, Юлія Павленко, Ігор Прокопчук

Це  не перша перемога рівнян у Бресті. 2012-го вони показалися на "Білій вежі" з абсурдною трагедією "Калігула" А. Камю. Тоді вистава була відзначена спеціальним дипломом від критиків "Висота". Коли рівняни з'явились у Бресті цьогоріч, виявилось, що "Калігулу", а зарівно і Рівненський облмуздрамтеатр, пам'ятають навіть через два роки.
На ХХ ювілейну «Білу вежу» організатори пообіцяли запросити усіх переможців минулих років. Отож, рівненські театрали сподіваються представити свою творчість у Бресті і у 2015 році. 

Рівненський облмуздрамтеатр привіз із Бресту дві нагороди (ВІДЕО)
«Белая Вежа-2014» подвела итоги

Фотогалерея

переглядів: 3221

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку