Короткометражка
12.01.15
Короткометражка "Тунель" за участі актора Рівненського облмуздрамтеатру - лауреат фесту
Короткометражка "Тунель" авторства Віктора Булиги за участі актора Рівненського облмуздрамтеатру, заслуженого артиста України Андрія Куделі тріумфувала на кінофестивалі, що проходив у Нью-Йорку. Стрічка здобула приз Інтернет-фестивалю авторського кіно. "Тунель" відзначили як "Найкращий ігровий фільм".

Віктор Булига написав у Facebook, що його фільм увійшов до 10-ки найкращих стрічок кінофестивалю, які вирушать у червні до Санкт-Петербурга, аби взяти участь у міжнародному кінофестивалі "Фестиваль Фестивалів".

Режисер і сценарист з Рівного Віктор Булига зняв короткометражку у так званому рівненському Тунелі кохання. Щоправда, зняте кіно не має жодного стосунку до закоханих. У кадрах фільму «Тунель» з’являються троє: журналістка місцевого телеканалу Катерина Ярова, музикант Cергій Зінчук та актор Рівненського облмуздрамтеатру, заслужений артист України Андрій Куделя. Фільм змагався за перемогу на фестивалі короткого метру THE NEXT BIG THING-2014, тематика якого цьогоріч - МИР!

У конкурсі Інтернет-фестивалю брали участь 67 короткометражок з Німеччини, Ізраїлю, Великобританії, Польщі, Індії тощо.

За словами режисера, актори добре відчули один одного вже на репетиції і досить легко й невимушено ввійшли в образи. Катерина у фільмі зіграла фактично сама себе – ведучу теленовин, Сергій та Андрій - рідних братів.

- Під час діалогів попросив обох чоловіків згадати своїх рідних братів та ситуації з особистого життя, щоб природніше виглядати у кадрі, - розповідає Віктор Булига. - Як виявилось, брат є лише у Андрія, але це не завадило і Сергію також успішно виконати усі поставлені мною задачі. Хоча на початку зйомок музикант дуже хвилювався. Подолати невпевненість на знімальному майданчику йому допомогла присутність досвідченого партнера - професійного актора. Андрій впевненою грою перекреслив усі страхи і сумніви Сергія. Після кількох невдалих перших дублів на одному диханні він відіграв свою роль, враховуючи, що це був акторський дебют. Що стосується Андрія Куделі, то з ним працювати було дуже комфортно і не виникало майже ніяких запитань щодо втілення  образу. На мою думку, характер і емоції  свого героя він відтворив відповідно до задуму фільму та логічної відповідності ідеї


Не зважаючи на короткотривалість фільм має глибокий смисл. Дещо містичний, він змушує замислитись над сенсом життя та вагою вибору.

 В анотації до фільму на YouTube Віктор Булига написав: "Подати руку ніколи не пізно, адже "блаженні миротворці..." Made in Rivne. Фільм відзнято мешканцями Рівного. Усі учасники творчої групи жителі цього міста. Основна локація, так званий "тунель кохання", знаходиться неподалік від обласного центру, у Клевані. У фільмі він виконав зовсім іншу роль.Телевізійну студію для зйомок люб'язно надав рівненський телеканал "Сфера". Продовження історії у наступній серії :)"

Візуальної форми робота "Тунель" набула завдяки одному з найкращих рівненських операторів Дмитру Максимчуку. Автор саундтреку - місцевий композитор Ярослав Шевчук. Зі звуком у фільмі попрацювали: на знімальному майданчику Петро Буткевич, у студії - Сергій Панфілов.

Не обійшлося на зйомках і без казусів. Автор фільму розповідає, що знімаючи відразу записували і звук. Під час одного з дублів з тунелю зазвучала пісенька «Ла-ла-ла» про Путіна. Творча група не мала нічого проти цього популярного хіта, проте все ж довелось бігти до «співаків» з проханням дотримуватись тиші на час зйомок.
Фільм "Тунель" Віктор Булига надіслав на фестиваль короткого метру THE NEXT BIG THING-2014, який організовує телеканал "1+1".

Фільм "Тунель" вже здобув ще одну нагороду. У жовтні у місті Конотоп відбувся традиційний кінофестиваль «Рудий кінь».  Цього року конкурсна програма була представлена трьома номінаціями: драматичний, пригодницький та документальний фільм. Участь у ньому окрім рівнян взяли автори з Києва, Луцька, Харкова та Москви.
За словами організаторів всі роботи були цікавими і переможцями стали: у номінації «драматичний фільм» - Віктор Булига («Тунель»), у номінації «документальне кіно» - Марія Щербак («На кордоні»), у  номінації «пригодницький фільм» - Дмитро Бондарчук («Стіна»).

Опубліковано каталог українських фільмів 2014-2015 років - http://www.dovzhenkocentre.org/…/ukrainian_films_2015_cat.p… Приємно, що серед 105 робіт минулого року є й дві стрічки рівненських авторів - стор 88 та 92.


переглядів: 6311

Коментарі

31.01.2015 15:22 Ольга пише:
Ви - наша Гордість! Дуже приємно, що в нашому місті є такі талановиті люди.


Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку