Актриса Рівненського облмуздрамтеатру відзначила свій ювілей
05.12.13
Актриса Рівненського облмуздрамтеатру відзначила свій ювілей
Окрім акторів, які з'являються чи не в кожній виставі та імена яких любителям мистецтва добре відомі, у театрах завжди є й такі, що виконують другорядні ролі. Але роблять це так, що "переграти" їх не зможуть навіть "зіркові" майстри сцени. "Людина невеликого зросту, з широкою душею і сильним голосом" — так характеризують актрису Рівненського музично-драматичного театру Надію Євтушенко, яка відзначила днями 55-річчя.
Сцена з вистави
Сцена з вистави "Любов по-американськи"

На театральній сцені Надія Євтушенко ще з дитинства. Мама, керівник Озерянського будинку культури, з п'ятирічного віку задіювала її у різноманітних заходах та постановках.

Пізніше дівчина успішно закінчила навчання за спеціальністю "Хорове диригування" у Рівненському музичному училищі. Проте співати у хорі їй не довелося, оскільки у 1979 році Надію запросили на роботу в Рівненський музично-драматичний театр. Звісно, професійна освіта також знадобилась, оскільки жодна музична вистава не обходиться без її участі.

— Надія має прекрасний сильний голос. Вона завжди є великою підтримкою для акторів, коли доводиться на сцені співати хором, — зауважує народна артистка Ліна Ізарова.

Євтушенко згадує, що через два дні після офіційного оформлення вона вже працювала на сцені у виставі "Циганка Аза" у ролі хлопчика-поводиря.

— Мене швидко ввели у виставу, я навіть злякатись не встигла, — пригадує Надія Євтушенко. — Від мене вимагалось водити двох сліпців і співати. Від хвилювання я сильно тремтіла. Колеги бачили це і жартували наді мною.

Надія Євтушенко

Власне, через невисокий зріст актриса часто отримує ролі хлопчиків, тому доводиться одягати на вистави різноманітні перуки. Відповідно, усе життя вона має коротку зачіску. Це ж допомагає і перевтілюватись у казкових героїв у виставах для дітей. За словами актриси Катерини Лапіної, Надія Євтушенко "прекрасно спілкується зі сцени з малечею, діти її дуже люблять, адже вона має велике тепле серце".

Впродовж двох десятків років Надія Євтушенко є керівником драматичного гуртка при Рівненській українській гімназії та тринадцять років — при гуманітарній гімназії. За її словами, із школярами вони готують уривки або ж повноцінні вистави.

— Коли наш драмгурток у Рівненській гуманітарній гімназії залишився без керівника, я навчалась у дев'ятому класі, — говорить ведуча телеканалу "Рівне 1" Тетяна Віннік. — Усі ми дуже хвилювались, хто ж працюватиме з нами далі. Та коли познайомились з Надією Леонідівною, зраділи. Вона, наче подруга, завжди була готова вислухати і підтримати. Саме за її порадою я й пішла навчатися на режисера.

За плечима актриси ролі у різних виставах. Це і Тітка Даца у "Пані міністерші", Христина в "Одкровенні від Івана", Баба Мокрина у "Сорочинському ярмарку", Лисиця у "Солом'яному бичку" та інші.

Андрій МАТВІЇВ, "Рівне вечірнє"

переглядів: 2361

Коментарі

12.12.2013 16:01 Чернины. пише:
С юбилем Вас мы поздровляем! Пускай душа поет всегда от счастья! Пускай она порхает мотыльком! Ведь так легко любить и восхищаться,когда в душе прекрасно и легко! Целуем и обнимаем Вас семья Чернины.
12.12.2013 21:50 Таня пише:
Надія Леонідівна - ЗОЛОТО!!!!
15.12.2013 13:04 Руслана пише:
Надіє Леонідівно! Вітаю Вас з ювілеєм!!! Нехай у Вашому житті все буде якнайкраще!!! Ви прекрасна людина і талановита АРТИСТКА!!! Многії і благії літа!!!


Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку