Рівненський облмуздрамтеатр відкрив
03.04.23
Рівненський облмуздрамтеатр відкрив "Нову сцену" у м. Вараш
2 квітня 2023 року на базі Палацу культури ім. Лесі Українки Рівненської АЕС відбулось відкриття «Нової сцени» Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру

Нову епоху культурного життя міста атомників розпочали з чи не найпопулярнішого спектаклю у його репертуарі - «Господиня заїзду», за авторством засновника італійської комедії Карло Ґольдоні у супроводі симфонічного оркестру.

Основна мета розширення географії діяльності Рівненського обласного академічного українського музично-драматичного театру - популяризація театрального мистецтва серед працівників РАЕС та усіх мешканців Вараша. Така співпраця сприятиме організації цікавого та різноманітного дозвілля не лише для дорослого населення міста, але й для дітей шкільного та дошкільного віку, адже у репертуарі - багато сучасних дитячих вистав. Одна з них - «Чарівні пиріжки Червоної Шапочки», передувала церемонії відкриття «Нової сцени» та стала справжнім дитячим святом для маленьких шанувальників театрального мистецтва.

Генеральний директор Рівненської АЕС Павло Ковтонюк та директор-художній керівник Рівненського обласного академічного українського музично-драматичного театру, народний артист України Володимир Петрів перед початком заходу обговорили умови співпраці. Планується, що на сцені Палацу культури РАЕС, щонайменше один раз на місяць театром буде організовуватись перегляд найкращих вистав з діючого репертуару. Серед них будуть спектаклі різних жанрів та для різних вікових груп. Окрім того, акторський склад театру, за потреби, долучатиметься і до власних заходів Палацу культури РАЕС. Керівники вірять, що спільні мистецькі події допоможуть закумулювати ще більше допомоги на потреби ЗСУ.
До зустрічі керівництва підприємства та театру долучились представники влади міста, району та області. Голова районної військової адміністрації Людмила Мариніна привітала містян з такою визначною подією і запевнила, що зі свого боку зробить усе можливе, аби театральне мистецтво розвивалось на теренах Вараського району, адже навіть у такі складні часи люди потребують культурного відпочинку. Міський голова м.Вараш Олександр Мензул також підтримав ініціативу театралів та атомників і висловив сподівання, що серед мешканців громади знайдеться чимало шанувальників театрального мистецтва, які регулярно відвідуватимуть вистави, адже навіть під час війни театр завжди був і залишається актуальним.

З відкриттям «Нової сцени» Рівненський обласний академічний український музичний-драматичний театр та РАЕС привітали: начальниця управління культури і туризму Рівненської ОВА Любов Романюк та депутат Рівненської обласної ради Алла Черній, які також долучились до урочистого заходу.

Генеральний директор Рівненської АЕС Павло Ковтонюк зі сцени звернувся до глядачів та подякував усім за підтримку важливого для усіх сторін починання:
«Коли керівник такого визначного театру звернувся до мене з пропозицією зустрітись та обговорити можливості співпраці, я вже тоді був переконаний, що нашій спільній мистецькій справі – бути. Від сьогодні «нова сцена» найкращого в Україні театру у нашому місті, на сцені нашого Палацу культури. В такий складний час, окрім роботи та захисту нашої країни, ми повинні присвячувати час відпочинку, культурному розвитку, адже саме це допомагає нам жити, допомагає працювати. Тому щиро вітаю усіх нас з цією подією».

«Сьогодні переважна частина залу – працівники Рівненської АЕС. Ми бачимо, що на атомній станції працюють різносторонньо розвинені люди з широким колом інтересів. Нас цікавлять не лише технічні теми, а й культурний розвиток, зокрема й театральне мистецтво. Це чудово, що тепер на постійній основі ми матимемо фактично власний театр, де можна буде відволіктись від повсякденних справ, відпочити та зарядитись позитивними емоціями як дорослим, так і дітям», - поділився своїми враженнями після завершення першої дії вистави заступник генерального директора з персоналу Богдан Шмигельський.

Фотогалерея

переглядів: 2118

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку