06.01.22
"Різдвяні оповідки" від Рівненського облмуздрамтеатру (ВІДЕО)
Чи є величніше свято за Різдво Христове? Якщо і справді є, то ми про нього не чули! А от Різдву присвячено безліч пісень, колядок, віршів, історій ну і звісно традицій. Але якщо поставити дві людини і запитати: що ви бачите дивлячись на небо, то один скаже хмари, а інший назве птаха. Різдва багато не буває! Отож, ми вирішили скласти вам пазлики наших історій в картину, а саме проєкт «Різдвяні оповідки»!

І розпочне цю магію артистка балету МАРИНИ ЄФІМЧУК. Про справжній дух Різдва, традиції і ще багато чого разом з нами!Помчали!

«З тих пір пройшло немало вже сторіч,
Та все одно, попри закони часу,
Не гаснуть зорі у Різдвяну ніч,
Усім нагадують про Спаса».
              ©Сергій Рачинець
Уся планета, кожного року з нетерпінням чекає Різдво! Але найпалкішими шанувальниками усіх святкувань є звісно діти, адже вони, як ніхто, ще не втратили властивість вірити у дива! Кожен дорослий родом із дитинства.
Отож сьогодні у "Різдвяних оповідках", актриса театру ЖАННА БИЧКОВСЬКА, маленька дівчинка колись та маленька дівчинка зараз, розповість про своє Різдво, подарунки і багато чого!
Помчали!

   
«Любов Господню і Божу правду
Ти, світом віри, людям своїм понесеш,
Правда буде жити, гріха окови розіб'є,
Но на Голгофі умре Дитятко моє...»
                                   ©В темную нічку
Свято це насправді далеко не святковий стіл і багато подарунків, свято це любов в родині та сім’ї і звісно єднання з Богом. А ви теж в дитинстві затамовували подих коли лунав Отче Наш із вуст церковного хору в Різдвяну ніч?
Про своє єднання з церквою та про очі бабусі У "Різдвяних оповідках", розповість актор театру ВОЛОДИМИР СУЩ. Вам цікаво?
Ну що ж, помчали!
«Різдвяна ніч
У зорях і свічка,
Як вишиванку,
Небеса гаптує».
          ©Автор Невідомий
В кожній жінці та дівчині, обов’язково в серденьку живе принцеса! Та сама, яка вірить у казку та магію. Ця актриса, не лише Жанна Дарк вона дівча, яке розповість вам свою історію. Отож, у "Різдвяних оповідках" актриса НАТАЛІЯ БОЯРСЬКА

«Колядин, колядин,
Я у батька один.
Мені не дивуйте,
Ковбасу лаштуйте».
       © Українська народна пісня
Ви коли небудь мріяли жити на краю села, в хатині, вікна якої виходять до чарівного засніженого лісу? Де, здається, усе живе і навіть дерева вміють розмовляти! А наш актор МИКИТА СВИНЦИЦЬКИЙ у такій мрії живе!
Один хлопець на селі, ну тобто хлопчик, який ніс благу вість у сусідні будинки! Як відбувалася така магія, далі у його оповідці в "Різдвяних оповідках". Помчали!
«Даймо місце у багаття,
Даймо хліба і одіти
— Люди всі — це сестри, браття,
Всі одної неньки діти.»
          ©Уляна Кравченко
Ми певні, можна дивитися на три речі вічно, як регочуть діти, як вранці сходить сонце і як горять дрова в бабусиній і дідусевій печі! Погодьтеся це так романтично і неповторно. Запах свіжоспеченого хліба від бабусі, дідові історії для онуків.
В батьківському домі ми завжди маленькі діти, навіть якщо маємо і своє покоління дітей! Про свої традиції розповість артистка балету НАДІЯ ПОЛІДВОР. Помчали!

«В бабусі серце розміром у сонце,
В бабусі очі мудрістю налиті!
Шепоче янгол коляду в віконце,
Й любові більшає від того в нашім світі!»
                                   © Holly/ Для тебе зірку з неба, але ти вже в нім.
ля цієї оповідачки, як і для усіх, вас велике значення має дім! Адже там, вона здійснила перші кроки, там розповідала для батьків вірші, стоячи на старенькій табуретці, саме в бабусиному будинку вона здійснила першу в житті постановку!
В колі своєї родини і друзів завжди добре, наче самі янголи зігрівають твоє серце.
Ну а бабуся - це як друга мама, це щось мудре та одвічне і нехай так буде завжди!
Про бабусине Різдво у "Різвяних поповідках" помічниця режисера, режисерка ГАЛИНА ШАРКО. Помчали!
???? «Ось хоча б і Різдво. Зате яке благоговіння відчуваєш перед цим священним словом, які благочестиві спогади невід‘ємні від нього… Я завжди чекав цих днів як найкращих у році. Це радісний час - дні милосердя, доброти, всепрощення.
????Це єдині дні у всьому календарі, коли люди, наче за мовчазною згодою, вільно розкривають один перед одним свої серця і бачать у своїх ближніх,- навіть у незаможних і знедолених,- таких же людей, як і вони самі».
Чарльз Дікенс
«Різдвяна історія»
❤Дікенса ми не перевершимо, та й додавати мало що хочеться після таких чудових, наповнених магією і любов‘ю слів. Скажемо те, що ми усі родом з дитинства!
⁉️А що може бути прекраснішим за дитинство? Лише наші театральні дітки))).
Про дорослі речі вустами дитяти. Помчали!!!
Відео Mike Klykov
Режисер Галя Шарко
Графічне оформлення Олексій Огонь


переглядів: 711

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку