07.06.21
У Рівненському облмуздрамтеатрі прем'єра від режисера з Болгарії

У Рівному покажуть виставу з віковим цензом 18+. Маркують так показ у драмтеатрі вперше, – повідомили Суспільному у пресслужбі. Режисером виступив болгарський митець.

Про що ця вистава

Кухонний трилер "Павук" підіймає дорослі питання і має непростий сюжет, – каже речниця театру Ірена Боровець. Це вистава про сіамських близнюків.

"Вони зустрічають свій день народження і ми проживаємо з ними цей один день. Марта розуміє, що вона хоче бути відділена від брата Мартіна, а він навпаки - ні, бо любить її і, напевно, не лише як сестру. І от тут виникає багато питань і мало відповідей, тому це буде відверта розмова між ними", – каже Ірена Боровець.

Речниця додала, що це історія не лише про людей, з'єднаних фізично, але і про тих, хто з'єднаний духовно та не може відпустити іншого.

Чому 18+


Промаркувати, що вистава для повнолітніх глядачів, забажав режисер з Болгарії Йордан Славейков. У його країні, додає речниця, чітко відстежуються усі ці вікові обмеження в культурі.

"Люди, які працюють у нас в театрі довго, кажуть, що за їхньої пам'яті саме такого, щоб маркували виставу – не було. Оскільки ми позиціонуємо себе як театр для дорослого глядача і бачимо, що до нас приходять і молоді люди - тому ми чесно вказуємо маркування на цю виставу", – каже Ірена Боровець.

Речниця уточнила, що до цього на малій сцені театру бували вистави, які позиціонувались для людей старше 16-ти років, серед них – вистава "Клітка".

Як готувалась прем'єра


Режисером "Павука" є болгарин Йордан Славейков, співавтором п'єси разом виступає його земляк Дімітр Касабов.

Рік тому автор провів кастинг серед рівненських акторів та відібрав на ролі Оксану Муріну та Дмитра Пшечука.

Карантин, каже речниця театру, відтермінував прем'єру майже на рік. Після того, як карантинні обмеження дещо послабили, режисер приїхав у Рівне і вже місяць працює над виставою.

Покажуть кухонний трилер на малій сцені театру. Прем'єра пройде 15 та 16 червня. За словами речниці Ірени Боровець, квитки на прем'єру розкупили, найближчі покази можна бронювати не раніше ніж на липень.

https://suspilne.media/

переглядів: 1647

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку