21.10.19
Рівненський облмуздрамтеатр гостював у Польщі і запросив поляків у Рівне (ФОТО)
19 жовтня 2019 року колектив Рівненського облмуздрамтеатр побував у польському Забже, місті-партнері Рівного. Саме там у Новому Театрі з 12 по 20 жовтня проходив ХІХ Фестиваль сучасної драматургії «Представлена реальність». У конкурсній програмі фесту традиційно взяли участь театри Польщі. Фестиваль має статус загально польського тому рівняни виступили на забжанській сцені, як запрошений колектив. Презентували глядачам постепічну драму «Старий Форд Ескорт темно-синій» за п’єсою сучасного німецького драматурга Дірка Лауке. Режисером вистави є Юрій Паскар.



<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdramteatr.rivne%2Fvideos%2F686941091827268%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Головною умовою фестивалю є те, що усі постановки мають бути здійснені на основі творів, написаних після 1989 року.

 У Рівному «Старий Форд Ескорт темно-синій» йде на малій сцені театру. Отож, щоб зберегти ефект камерності, польські колеги облаштували глядацьку залу на сценічному просторі.

Того вечора переглянути виставу рівненчан зібралась понад сотня глядачів. Не зважаючи  на те, що актори грали українською, іноземною для поляків мовою, публіка жваво реагувала на жарти під час  показу та обдарувала акторів щедрими оплесками у фіналі. Після вистави охоче ділились враженнями.

Наступного дня у театральній газеті господарі фестивалю розмістили публікацію з схвальними відгуками про  виступ рівненських театралів

20 листопада  рівняни відвідали з екскурсією Освенцим. Увечері того ж дня побували на закритті забжанського театрального фестивалю та переглянули гостьову виставу польського режисера Міхала Вальчака «Герої трансформації».

Це не перший візит рівненських театралів у Забже. У 2015 році Рівненський облмуздрамтеатр гостював у Польщі з виставою "Останній строк" В. Распутіна, режисера Володимира Петріва.

Вже у грудні 2019 року актори з Театру Нового у м. Забже завітають до Рівного. У рамках Театральних ювілейних зустрічей з нагоди 80-річчя Рівненського облмуздрамтеатру польський колектив покаже на рівненській сцені свою свіженьку виставу «Королі стрільців».

Квитки на цей та інші заходи в рамках святкування ювілею, вже можна придбати у касі театру та на сайті dramteatr.com.ua.

Фотогалерея

переглядів: 988

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку