12.06.13
"Шофера міс Дейзі" рівняни не побачать через "капіталізм" №42, 6-6-2013
У цікаву ситуацію потрапив колектив Рівненського музично-драматичного театру. Як чергову прем'єру він запланував постановку вистави за п'єсою американського драматурга і лауреата Пулітцерівської премії Альфреда Урі "Шофер міс Дейзі" про непрості стосунки багатої американки та її водія-негра. Звісно, як і будь-який професійний театральний колектив, рівняни зробили запит у США до власників авторських прав на цей твір. І ось тут вийшла "заминка"…

Рівненському театру запропонували наступні умови щодо дозволу на постановку вистави — чотири тисячі доларів і 10 відсотків зборів з кожної вистави. Зважаючи на те, що п'єсу планували показати на малій сцені, де всього лише сто місць, така сума здалася рівнянам невиправданою.

— Ми намагалися домовитись, щоб нам залишили лише 10-відсоткові відрахування, — говорить директор театру Володимир Петрів. — Адже якщо заплатити більше тридцяти тисяч гривень, то скільки ж ми повинні відіграти вистав, щоб повернути ці гроші? Разом з тим, ми не відмовляємось від ідеї постановки цієї вистави, можливо, пізніше ми повернемося до пошуку виходу з цієї ситуації.

Нагадаємо, американський фільм "Шофер міс Дейзі", знятий за цим твором, у 1990 році отримав "Оскара" у номінації "найкращий фільм".

Андрій Матвіїв "Рівне вечірнє"

переглядів: 1900

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку