Рівненського
22.12.21
Рівненського "Гамлета" дивитиметься перекладач п'єси Юрій Андрухович
23 січня 2022 року відбудеться особливо важливий для нашого театру показ шекспірівського "ГАМЛЕТА". Важливий, бо цього дня серед глядачів буде присутній геній сучасності - прозаїк, поет, есеїст, перекладач Юрій Андрухович. Саме його розкішний переклад класичної історії про данського принца втілений на сцені нашого театру. Андрухович порадує театралів та свого відомого друга – Ірванця. А вже 24.01 о 13.00 на малій сцені театру відбудеться "Відверта розмова" з Юрієм Андруховичем про "Гамлета" і не тільки. Вхід по запрошеннях. Запрошення у касі театру.

Юрій Андрухович приїде подивитися «Гамлета» у музично-драматичний театр Рівного. Показ запланований на 23 січня. Квитки ще є, кажуть у театрі. Розрахуватись можна карткою єПідтримка.

Відомо, що «Гамлета» у Рівному ставили якраз у перекладі Андруховича. Цей переклад режисер-постановник «Гамлета», директор драмтеатру Володимир Петрів вважає найкращим:
 - Так, до нас іде Юрій Андрухович. Ми його запрошували на прем’єру восени торік, але тоді він був в Австрії, а потім ніяк не складалось з приїздом до Рівного. Він є автором одного з найкращих перекладів Шекспіра, на мій погляд. Переклад надзвичайно актуальний і сучасний, він звучить. Колись говорили про те, що Шекспір не може звучати українською, можливо це було пов’язано з русифікацією, але от Андрухович зробив надзвичайно красивий переклад. І ми його взяли для постановки. Андрухович подивиться нашу виставу 23 січня о 19-й. А наступного дня він зустрінеться з акторами. Поспілкуємось. Цього ж дня, 24 січня, Андрухович буде відкривати виставку Олександра Ірванця в краєзнавчому музеї. Вони давно дружать. Якраз 24 січня в Ірванця ювілей, в мене 21 січня день народження, тож Андрухович приїздить і до мене і до Ірванця. Це своєрідний подарунок (сміється – авт.).
Взагалі Андрухович до нас у театр приїздить не вперше. Ми колись робили творчі вечори з ним, на малій сцені.

Нагадаємо, у 2021 році на XII театральному фестивалі-конкурсі «Homo Ludens» п’єса «Гамлет» Рівненського драмтеатру виборола перемогу у номінаціях «Краща режисура» і «Краще втілення класичної драматургії».


Радіо Трек: НОВИНИ 

переглядів: 734

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку