25.03.21
"Ми не в депресії, є чим зайнятися": драмтеатр Рівного закрився на карантин
З 25 березня у Рівненському драмтеатрі зробили вимушену перерву у показі вистав через високий рівень захворюваності на Covid-19 та карантинні обмеження "помаранчевої" зони. Триватиме вона щонайменше до 11 квітня. Хоч актори вже встигли ввійти в колію і трохи сумуватимуть через перенесення вистав, але загалом, каже речниця Ірена Боровець, театр вже звик до "карантинних пауз" та тренований минулим роком.

"Розуміючи відповідальність і масштаби того, що відбувається, ми хочемо показати приклад того, що треба поберегтися. Ми відчуваємо якусь таку свою місію. Тому ми не дуже сумуємо. По-третє, ми працюємо над Гамлетом, нам є чим зайнятися, аж бігом. І тому Володимир Юліанович  як режисер вистави "Гамлет", прем'єра якої запланована на квітень, відсутність вечірніх вистав планує використати як можливість порепетирувати", – розповіла речниця.

Як повідомила Ірена Боровець, придбані квитки можна здати у каси, або приберегти на наступні покази, що вказані в оновленій афіші на офіційному сайті драмтеатру. За її спостереженнями, люди з розумінням ставляться до змін у графіках, тому проблем із квитками за цей рік не виникало.

Також Ірена Боровець зауважує, що глядачі скучили за театром, тому є аншлаги на багатьох показах, навіть попри розсаджування із дистанцією.

"Люди дуже ходять, мала сцена битком була викуплена по травень. На велику ми думали певні вистави скасовувати, а не переносити, але ми побачили, що там практично весь зал у межах карантинної норми викуплений. Аншлагові вистави мали бути і тому ми їх переносимо. Люди дуже ходять, дуже скучили, особливо на нашу нову виставу "На полі крові". Мала сцена то взагалі… Люди розуміють, що є вільні місця, бо карантин, і кажуть: "Я готовий сидіти на землі! Я хочу хоч як-небудь!", – додала Ірена Боровець.

Зазначимо, що на сайті театру ляльок поки що інформації про будь-які зміни в роботі немає і вистави розписані до кінця березня. Звичний графік роботи щонайменше до цих вихідних підтвердили Суспільному й у касі театру.

Що відомо

  • З 23 березня Рівненська область перейшла в "помаранчеву" зону адаптивного карантину. Про це повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.
  • У Рівному через динаміку поширення коронавірусу учнів середньої школи з наступного тижня вирішили перевести на дистанційне навчання. Про це повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк за підсумками засідання комісії ТЕБ і НС 24 березня.
  • Також комісія вирішила скасувати всі культурно-масові заклади, які проводять комунальні заклади. Що ж до подій, які мають комерційний характер – рекомендували бізнесу скасувати і провести їх пізніше.
переглядів: 803

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку