Як Рівненський облмуздрамтеатр фестивалив... ще до  відкриття сезону. Частина 1 (ФОТО, ВІДЕО)
26.09.17
Як Рівненський облмуздрамтеатр фестивалив... ще до відкриття сезону. Частина 1 (ФОТО, ВІДЕО)
Осінь - пора фестивальна. Отож, вже традиційно ми отримали кілька запрошень до участі у театральних фестах. Цьогоріч ми обрали три вересневі: у білоруському Бресті, Тернополі та Кропивницькому. Дякуємо організаторам за запрошення, а глядачам за теплий прийом. Та мандруючи фестивалями ми завждинетерпляче чекаємо зустрічі з вами, любі глядачі, на відкритті театрального сезону 1 жовтня у Рівному. Запрошуємо на прем'єрну постановку за романом Ліни Костенко "Маруся Чурай". А тепер розкажемо, як нам велось на фестивалях. Брест!

13 вересня на  ХХІІ Міжнародному театральному фестивалі "Біла вежа" у м. Брест наш театр презентував історію кохання "Ненормальна" за твором Н. Птушкіної. Незмінному акторському дуету Вікторії Клєщенко-Пилипчук та В'ячеслава Давидюка довелось непросто.

Перед виїздом на фестиваль вони мали пригадати виставу після тривалої перерви. Адже після переходу В'ячеслава на службу у Житомирський облмуздрамтеатр показ "Ненормальної" був призупинений на тривалиц час.

Але кілька репетицій під пильним оком режисера Володимира Петріва і вистава знову на сцені.

Переглянути постановку українського колективу на брестській фестивальній сцені прийшли глядачі, які добре знайомі з творчістю нашого театру з попередніх років. Так у 2012 рівненський "Калігула" був відзначений спеціальним дипломом від критиків "Висота", а вже у 2014 нагороди у Рівне привіз "Останній строк". Ця вистава була нагороджена у двох номінаціях: "Краща вистава малих форм" та "Краща жіноча роль"(Ніна Ніколаєва за роль Старуні). 

  Цьогоріч бурхливі оплески від глядачів, схвальні відгуки журрналістів та високу оцінку критиків отримала і "Ненормальна".

 

 

 

До слова, квитки на виставу нашого театру були розкуплені одними з перших.

Загалом на фестивалі показали 28 вистав на 10 мовах.

 

14 вересня в рамках фестивалю "Біла вежа" наш театр показав виставу також  і у містечку Жабінка, що за 30 кілометрів від Бресту. Місцеві глядачі приймали рівнян оплесками, а в білоруській пресі з'явилась публікація про наш приїзд під заголоком Вполне нормальная «Ненормальная». До речі, це  вперше учасник "Білої вежі"  представив свою роботу на виїзді в під час фестивалю. 

Дякуємо "Білій вежі" і чекаємо нових зустрічей. Далі був Тернопіль...

P.S. Сподіваємось на повернення "Ненормальної" і на рівненську сцену. А доти фрагмент вистави з показу у м. Брест, щоб з'явився апетит переглянути при нагоді наживо.)

Як Рівненський облмуздрамтеатр фестивалив... ще до відкриття сезону. Частина 2 (ФОТО, ВІДЕО)

переглядів: 1467

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку