У Рівненському драмтеатрі гастролюватиме театр з Польщі
19.10.15
У Рівненському драмтеатрі гастролюватиме театр з Польщі
1 листопада у Рівненському облмуздрамтеатрі гостюватиме Забжанський Театр Новий з Польщі. Рівне стане кінцевою точкою опісля загальнопольських гастролей театру. У нашому місті поляки покажуть комедію "JASIU ALBO POLISH JOKE" (Ясю або Польський жарт).

Єжи Макселон, директор Нового Театру а Забже, Польща:

"Я директор Театру Нового у м. ЗАБЖЕ, того театру, який нещодавно мав приємність вперше приймати колектив Рівненського облмуздрамтеатру. Це наші друзі і не тільки наші, але й забжанських глядачів. Адже вистава рівнян "Останній строк" стала подією, що товаришувала Фестивалю Сучасної драматургії «Реальність представлена»,  який організовуємо у Забже. Ми дещо хвилювались через мовний бар’єр, адже серед глядачів не було україномовних. Але  вистава була настільки чудовою  і говорила про такі важливі речі, які промовляють до кожного, що була сприйнята дуже гаряче і сердечно, глядачі досі згадують її.  З чого  ми дуже радіємо.

Маємо велику надію, що  не менш гаряче у Рівному сприймуть  виставу, з якою ми вибираємось до панства.  Буде це сучасна комедія, а точніше комедійна драма «Ясю або Polish Joke».  Вистава має дивну історію.

П’єсу створив  американець з польським корінням.  Вона була написана англійською  мовою і поставлена в США. Вистава  мала величезний розголос серед американської Полонії, тому що розповідає про те, як воно бути поляком, а особливо  на чужині.

 Можливо, хтось з глядачів у Рівненському театрі  теж має подібний досвід. Але загалом вважаю, що  наша вистава є універсальною. Вона про сучасний світ загалом,  про світ, у якому з одного боку кордони часто не дуже  безпечні, а з іншого боку перестають існувати…

Думаю, що вистава взагалі про стан сучасної людини, про проблеми, з якими  вона змагається сьогодні.  Ця тема подана  у  легкій, веселій формі,  що пробуджує думки, а часом і посмішку.  Дуже розраховуємо на те, що вам сподобається наша вистава.

Радіємо, що матимемо можливість зустрітися з вами у Рівному, першому виїзду нашого театру в Україну, що зможемо познайомитись з панством, побачити, як ви живете, поговорити про те, що вас і нас хвилює. Дуже радіємо цій зустрічі. Запрошуємо в театр."

Комедія розкаже про комплекси певного Polish-American, тобто американця польського походження. Герой приховує своє коріння перед шефинею, яка злостиво вистежує сліди польськості. Втомлений її підозрілістю Ясю, через вмовляння дядька Романа, постановляє вдавати ірландця, бо "ірландців всі люблять". Виявляється однак, що приховування своєї сутності  не є зовсім таке просте.

Вистава йтиме польською мовою.

Рівненський облмуздрамтеатр після гастролей в Польщі чекає поляків у Рівному (ВІДЕО)

Нагадаємо, що візит поляків у Рівне є відповіддю на приїзд рівнян у Забже з виставою "Останній строк" 16 жовтня 2015 року.

Колектив Рівненського облмуздрамтеатру повернувся з Польщі (ФОТО, ВІДЕО)

переглядів: 2926

Коментарі

22.10.2015 10:09 я так думаю пише:
100 грн. Кількість квитків обмежена, тому що вистава відбуватиметься на малій сцені театру
02.11.2015 20:07 Стася пише:
Дякую за гарний вечір:)Dziękuję bardzo za piękne przedstawienie!:) Вистава дійсно сподобалася, і як ж вона і про нас розповідає...
Сподіваюсь, це не остання українсько-польсько зустріч у театрі!


Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку