Рівненські театрали записали гімн музейників (ВІДЕО)
18.05.15
Рівненські театрали записали гімн музейників (ВІДЕО)
18 травня у Міжнародний день музеїв в рамках заходів музейного марафону "Від Міжнародного дня музеїв до "Музейних гостин" у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулась презентація музичного кліпу на пісню "Люблю музей", у зйомках якого взяли участь рівненські актори.

Режисером-постановником кліпу виступив актор Рівненського облмуздрамтеатру Станіслав Лозовський. Він та актриса Ніна Ніколаєва є виконавцями головних ролей та пісні.

РТБ, Л. Васюха, М. Мельничук

Про роботу над музейним кліпом Ніна Ніколаєва розповіла:
- Ідея виникла в братів Булиг, які хотіли створити пісню про музей і зняти на неї кліп. Оскільки аналогів такого твору в Україні ще немає, він сміливо може претендувати на звання "гімн музею". Кінцевий результат -  це плід праці невеликої, але надзвичайно креативної і дружньої команди. Ця пісня - це гімн почуттям, що пробуджуються під час відвідин музею.


- Кліп включає в себе п'ять епізодів, знятих на різних локаціях. Так лицарський фрагмент відпрацьований у казематах Дубенського замку,  сцени війни - у Тараканівському форту. Ткацький цех  ми віднайшли у Радивилові. Там виготовляють унікальне, високоякісне, надзвичайно тонке полотно. А ось селянську історію відзняли у родинному селі братів Булиг. Є ще у кліпі й козацький епізод, - розповідає Станіслав Лозовський.  - Ми разом постійно радились. І тому працювалось надзвичайно легко і, сподіваюсь, результативно.


Актори розповідають, робота над кліпом не надто відрізняється від постановки вистави. За словами Ніни, кліп - це таке собі маленьке кіно з підготовкою, сюжетом, підбором костюмів і створенням акторських образів.

 - Ми, актори,  завжди любимо пробувати щось нове, в чому ми можемо розкритись по-іншому та здобути новий досвід. Тому радо відгукнулись на пропозицію братів Булиг для створення першої в Україні пісні про музей.
У пісні звучать слова: "...найбільше люблю музей". Запитуємо у акторів, а як же театр?
- Це ж співали не ми а персонажі, - усміхається Ніна.  - А наша любов до театру незмінна. Ми постійно співаємо про неї в своєму серці і думках.

Серед творців кліпу: автор слів пісні та продюсер - директор Рівненського обласного краєзнавого музею Олександр Булига, композитор - Сергій Зінчук, аранжувальник - Ярослав Шевчук, оператор-постановник  - Дмитро Максимчук, співпродюсер та режисер - Віктор Булига.

Колектив Рівненського облмуздрамтеатру вітає музейників з професійним святом та бажає ще багато вдалих проектів!

 

Рівне 1, Олена Семенович, Володимир Захаров

А вже незабаром побачить світ ще один кліп за участі Віктора Булиги та актриси Рівненського облмуздрамтеатру Юлії Крет. Отож, чекатимемо.

Фотогалерея

переглядів: 3396

Коментарі



Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку