У Рівненському облмуздрамтеатрі нові актори
26.03.13
У Рівненському облмуздрамтеатрі нові актори
У 23 та 24 березня, на сцені Рівненського академічного українського музично-драматичного театру відбулася довгоочікувана прем’єра вистави «Тіні забутих предків», над якою колектив театру працював з грудня минулого року. Її присвятили Міжнародному дню театру. Родзинкою постановки стало те, що на сцену, поруч із досвідченими акторами, вийшли і зовсім маленькі зірочки: Юлія Стрілецька, Дарія Ковтонюк, Єлизавета Климішина, Максим Остапюк, Юліан Петрів.

Наймолодшій актрисі, Дарії, 1 квітня виповниться лише 7 років.

Для неї це буде дебют на великій сцені у ролі актриси. Вона у виставі «Тіні забутих предків» зіграла Марічку Гутенюківну у дитинстві. Дарія Ковтонюк – вихованка Школи моделей «ARTmodels». Вона, за словами оточуючих, харизматична дівчинка із багатьма талантами, яка буває і по-дитячому грайливою, і по-дорослому серйозною. Вона - володарка Гран-прі Фестивалю «Перлинка Рівного-2011», Срібний Янгол Міжнародного конкурсу-казки «Різдвяний Янгол-2011», переможниця у номінаціях «Фото» і «Талант» Всеукраїнського конкурсу "Міні світ краси України-2012", а також учасниця багатьох ексклюзивних фотосесій та модних показів у багатьох містах України.
Мама дівчинки Валентина Ковтонюк розповіла, що потрапила Дарія в театр випадково і несподівано. Дівчинку помітили керівники театру, коли та виступала у різдвяному вертепі від «ARTmodels». Вони запросили Дарію на кастинг у нову прем’єру.  Остаточно на роль затвердив ржисер вистави Ігор Борис.
- На щастя, для режисера вистави Ігоря Бориса усі актори – і дорослі, і маленькі – на рівних правах. Для нього неважливо, чия це дитина. Для нього на першому місці – професіоналізм та працелюбність, - пояснює мама Дарії Валентина Ковтонюк. - Відтак, Даринку у театрі дуже швидко полюбили. Більше того, вона до театру на репетиції зараз вже ходить, як додому. Приємно, що усі відзначають її акторський талант. Загалом, я задоволена тим, як проходять репетиції та як вона на них працює. Звісно, їй важко, але вона терпить, бо любить сцену. Репетиції відбувались у нас 2-3 рази на тиждень. Проте через велику кількість акторів, задіяних у виставі, у Даші є лише 10 хвилин під час репетиції на свій вихід, тому більшу частину, звісно, ми пропрацьовували та відшліфовували вдома.
Іншій, вже більш досвідченій юній актрисі Юлії Стрілецькій, 10 років.

Вона у новій виставі зіграла роль маленької Палагни. Готуючись до прем’єри, Юлія працювала над собою і тренувалась вдома перед дзеркалом. Мама дівчинки цілком схвалює таке заняття Юлії. До речі, саме їй юна акторка завдячує любов’ю до театру. Юлія Стрілецька вже працювала на сцені Рівненського драмтеатру у кількох виставах, серед яких «Останній строк», «Дарунок Діда Мороза», «Тев’є», «Надобранічказка».
Звісно, дівчинка має своїх кумирів серед акторів Рівненського музично-драматичного театру. Це – народний артист України Георгій Морозюк, який для неї є взірцем не тільки у роботі, але і в житті.
Мають акторський досвід і Максим Остапюк та Юліан Петрів.

Останнього глядачі пам’ятають з вистав «Намалюй мені ніч», «Одкровення від Івана».

А от для Єлизавети Климішиною вихід на сцену став дебютним. 

Щоб допомогти вжитись дітям в роль, довелось добряче попрацювати не лише керівникам постановки, а й батькам. Так от Валентина Ковтонюк розповіла, що їй було дуже важко пояснити своїй 6-річній доньці Дарії суть цієї досить психологічно складної п’єси і специфіку її ролі.
- Як можна пояснити дитині, яка любить життя і всіх людей у ньому, що таке ненависть, злість, заздрість? Це далося нам найважче. Адже режисер вимагає від Даші грати правдоподібно і реалістично, а як можна передати емоції ненависті, не розуміючи, що це. Більше тижня я намагалася пояснити донечці, як треба передати ці відчуття, та нічого не вдавалося. І лише після того, як я показала Дарії кінострічку Параджанова «Тіні забутих предків», лише тоді вона нарешті зрозуміла і відчула усі емоції. Щоправда, під час деяких сцен вона закривала очі і просила вимкнути, настільки страшними вони їй видавалися, - розповіла мама маленької акторки.

За матеріалами "Чарівне інфо"

переглядів: 2907

Коментарі

30.03.2013 00:14 Бачу все пише:
Мама Валентина, може досить піару? Дашка молодець безсумнівно. Мені одному здається що тільки одну зірочку відкр ла прем'єра? А як же інші діти,вони теж новини читають...
24.05.2013 09:11 iruska пише:
Молодці))))


Додати коментар

Ім'я:
Текст повідомлення:
Контрольне число:
CAPTCHA Image
інша картинка
Введіть набір цифр на малюнку